Utforska vädret på Madeira – Tips och information för november och december

Om du planerar att besöka Madeira i november eller december är det viktigt att ha koll på vädret för att optimera din upplevelse. Madeira, som är en autonom region tillhörig Portugal, erbjuder milda och behagliga temperaturer året runt, men det kan vara bra att vara förberedd på eventuella väderförändringar.

Medeltemperatur och klimat på Madeira

Madeira är känt för sitt behagliga klimat och milda temperaturer. Under november månad kan du förvänta dig en medeltemperatur på cirka 19 °C, med dagstemperaturer som ofta når upp till 22 °C. Nätterna kan vara något svalare med temperaturer runt 15 °C. I december sjunker medeltemperaturen något till cirka 17 °C, med dagstemperaturer som oftast håller sig runt 20 °C och nätter som kan vara något kyligare med temperaturer runt 13 °C.

Det är viktigt att komma ihåg att dessa är ungefärliga medelvärden och att det kan finnas viss variation mellan olika delar av Madeira. Högre områden, till exempel bergstrakterna runt Pico do Arieiro, kan vara något kallare och uppleva mer nederbörd än kustnära områden.

Väderförhållanden i november

November är en övergångsmånad där du kan uppleva uppvärmningseffekterna från sommaren på Madeira. Vädret är allmänt behagligt och soligt, men det kan även vara regnigt och molnigt under denna tid på året. Du kan förvänta dig cirka 9 regndagar under novembermånaden.

Det är rekommenderat att ha med sig en lätt jacka eller tröja för kyligare kvällar och nätter. Solkräm och solglasögon är också viktiga att ha med sig för att skydda sig mot de starka solstrålarna.

Väderförhållanden i december

December på Madeira erbjuder fortfarande milda temperaturer, men det kan vara lite kyligare än under november. Vädret kan vara ganska oförutsägbart, med både soliga och regniga dagar. Du kan förvänta dig cirka 10 regndagar under decembermånaden.

Det är bra att ha med sig en tjockare tröja eller jacka för att vara redo för kallare temperaturer under kvällarna och nätterna. En paraply kan också vara praktiskt att ha med eftersom regnskurar kan förekomma.

Sammanfattning

På Madeira kan du förvänta dig behagligt väder året runt, inklusive under november och december. Med en medeltemperatur på 19 °C respektive 17 °C är det en perfekt tid att besöka denna vackra öregion. Var beredd på både soliga och regniga dagar, och se till att packa kläder som passar för olika väderförhållanden.

Oavsett om du är intresserad av att vandra i bergen, njuta av stränderna eller utforska de historiska sevärdheterna på Madeira kommer du att kunna uppleva allt på bästa sätt genom att vara förberedd på väderförändringar.

Ofte stillede spørgsmål

Vilket är det genomsnittliga vädret på Madeira i november?

På Madeira i november är det vanligtvis milda temperaturer med en medeltemperatur på ca 20 grader Celsius. §

Hur är klimatet på Madeira?

Madeira har ett subtropiskt klimat med milda vintrar och varma somrar. §

Vilken är den genomsnittliga temperaturen på Madeira?

Den genomsnittliga temperaturen på Madeira varierar mellan 17 och 24 grader Celsius under året. §

Hur är vädret på Madeira i december?

I december är vädret generellt mildare än i november, med en medeltemperatur på ca 19 grader Celsius. §

Är Madeira ett bra resmål i november?

Ja, Madeira är ett populärt resmål i november tack vare sina milda temperaturer och vackra naturlandskap. §

Vilket är det bästa vädret för att besöka Madeira?

Det beror på vad man föredrar, men många besökare tycker att det bästa vädret på Madeira är under våren och hösten när temperaturerna är lagom och landskapet är grönt och blomstrande. §

Har Madeira ett behagligt klimat året runt?

Ja, Madeira har ett behagligt klimat året runt på grund av dess subtropiska läge. §

Hur är vädret på Madeira i november jämfört med resten av Portugal?

Vädret på Madeira i november är generellt mildare än i resten av Portugal, särskilt i norra delarna av landet där det kan vara kallare. §

Vilka kläder bör man ha med sig till Madeira i november?

I november kan det vara bra att ha med sig lätta kläder för dagarna och en lätt jacka eller tröja för kvällarna då temperaturen kan bli svalare. §

Finns det mycket regn på Madeira i november?

November är en regnperiod på Madeira så det kan förekomma några regnskurar under månaden. Det är bra att ha med sig en paraply eller regnjacka. §

Artiklen Utforska vädret på Madeira – Tips och information för november och december har i gennemsnit fået 4.8 stjerner baseret på 39 anmeldelser